Félelem/Boldogság

Miért van az, hogy ha az életed egyik része végre kiegyensúlyozott, nyugodt és boldog akkor a másik része, kaotikus, félelmetes és tele van félelemmel és tudatlansággal?!

Az életem most olyan napjait élem, amiben nem tudom mi lesz másnap, nem tudok dönteni teljesen bizonytalan vagyok, és a lelkem telis tele bizonytalansággal. Pontosabban a munka része. Ott kellene hagyni hiszen folyamatosan feszültséggel teli vagyok már csak a gondolatától is, hogy mennem kell, a nap végéről nem is beszélve. Ugyan akkor változtatni is félek, hiszen mi van, ha a másság sem jó, ha az se fog boldoggá tenni, vagy ha nem leszek benne jó, ha nem tudom jól csinálni. Fogalmam sincs mit kéne tennem.

A szerelmi életem viszont igazán jó. Tele van vidámsággal, nevetéssel, bizalommal, bátorítással. Azt hiszem, ha most nem lenne mellettem és nem segítene már rég elvesztem volna, és nem tudom mi lenne velem. Két éve, hogy elvesztettem nagypapámat, de az akkor rám rakódott, bennem maradt fájdalom, kétség, és öngyűlöletet sosem tudtam levetkőzni magamról. Sose tudtam róla beszélni, csak leírtam ide és ennyi. Vele más, olyan szinten bízik bennem, annyira mellettem van folyamatosan, hogy képes voltam megnyílni neki teljes mértékben, és erről a hatalmas fájdalomról is képes voltam neki beszélni. Eltudtam mondani azt, amit másnak nem, talán azért, mert érdekli őt, tényleg igazán érdekli mi is van a lelkemben. Mi az, ami boldoggá tesz mi az, ami szomorúvá. Mellettem van, támogat, szeret, és nem nevet ki, inkább letörli a könnyeim, ha sírok. El se tudom mondani mennyire hálás vagyok azért amiért megtalált és engem választott.

Remélem más is ilyen szerencsés lesz, és megtalálja az ő hercegét, aki a valóságban is létezik és megmenti őt a gonosztól, még ha az épp mi magunk is vagyunk.  

Ajánló
Kommentek
  1. Én

  1. Rosmary
    2021. február 19., péntek 20:47
    Válasz

    A fájdalom feldolgozásához idő kell...Miért gyűlölöd magad? Ez még gyermekkorból ered? Szüleidnek nem voltál elég jó? Cselekedtél valamit amit megbántál? Önvádból? A múlton nem tudunk változtatni csak abban hogy hogyan állunk hozzá a dolgokhoz. A múltban az akkori tudásunkkal tapasztalatunkkal döntöttünk cselekedtünk. Ma nyilán másképp csinálnánk.. Hogy nem vagy szerethető? Dehogy nem!!! A párod is szeret és értékel. A nagyapád vigyáz rád odaföntről. Bízz magadban! Ugyan olyan értékes ember vagy mint bárki más! Ha tényleg nagyon frusztrál a munkahelyed, akkor merd meglépni a változtatást. Párod is támogatni fog!

    • Hana
      2021. április 10., szombat 16:24

      Végül megléptem, és ott hagytam. Persze egy kicsit rossz, hisz magát a munkát nagyon szerettem, ha a körülmények mások lettek volna maradtam volna. Bár tudom manapság senkinek sem könnyű az élete. Sok butaságot csináltam gyerekként, amit most felnőttfejjel már bánok. Vissza nem fordítanám, meg nem változtatnám hiszen akkor nem lennék most ott, ahol. Úgy gondolom akkor páromat sem ismerném. Mindennek oka van, tudom, még ha sokszor fájó is a dolog.
      Remélem büszke rá odafent papám, még ha még mindig fáj vissza gondolni, és a rossz érzés a bűntudat még bennem él, de hiszem, hogy egyszer még találkozhatok vele. Igazad van tényleg nagyon szerencsés vagyok, mert igazán támogató és szerető párom van, aki mindig megvigasztal és mellettem van, ha kell.
      Nagyon köszönöm a bíztató szavaid. Remélem jól telnek a napjaid.